onsdag 27. mai 2009

Homseindeksen i Nord-Trøndelag må økes!

Jeg mener at kvaliteten på et samfunn kan måles i hvor gode vi er til å tolerere de som er annerledes – og inkludere dem. Jo større andel homofile, innvandrere, funksjonshemmede og andre ”annerledesgrupper” vi har i et samfunn, jo bedre er kvaliteten.
”Homseindeksen” er et måltall for hvor mange homofile det bor på en plass. Denne indeksen er vesentlig høyere i Oslo enn den er i Namsos for eksempel.
Spørsmålet vi alle bør stille oss er: hvor stor er homseindeksen i min kommune eller på plassen der jeg bor?
I Namsos har LLH(Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) gjennomført en lokal oppblomstringskampanje og etablert nettverk for skeive i byen. Dette har fungert godt og vært positivt for homofile og lesbiske - og gjør at de står fram med sin legning og øker livskvaliteten. Dette kan videre føre til at skeiv ungdom fra Namsos velger å bli i byen istedet for å flytte. Det er et paradoks at vi treffer flere homser og lesber fra Namsos i Trondheim og Oslo enn de som vi treffer i Namsos. Slike nettverk som det som er etablert vil kunne forhindre at dette også er bildet i framtida.
Det er derfor positivt at LLH i Trøndelag nå vil videreføre arbeidet som er gjort i Namsos til øvrige byer og tettsteder i Nord-Trøndelag og derfor er jeg som fylkesråd positivt innstilt til å bidra med penger til dette arbeidet.
Toleranse baserer seg på utgangspunktet om at alle mennesker er like mye verdt, uavhengig av hudfarge, kjønn, funksjonsgrad eller seksuell legning. Og vi må legge til rette for at alle føler seg velkomne og aksepterte i sine egne nærmiljø.
Homseindeksen i Nord-Trøndelag må økes!

Saken til fylkesrådet finner du her : http://www.ntfk.no/bibliotek/saker/2009/FR/FR09117.htm

Tidliger omtale i Trønder Avisa finner du her :
http://www.t-a.no/nyheter/article74125.ece

3 kommentarer:

  1. Øker andelen av de som er anderledes, øker kvaliteten i samfunnet, mener du. Øker andelen av de som er anderledes veldig mye, blir de som ikke var anderledes, anderledes og de som var anderledes, vanlige. Har vi da fått en kvalitetsøkning?

    Toleranse for ulikhet er vel ikke innbygd i menneskene og det er svært bra fylkesråden gir LLH pengestøtte. Derved signalisere fylkesråden også moralsk støtte. Det trenger alle minoritets grupper.

    Jeg vet ikke helt hvordan det gikk. Gikk Krf inn for en økning av støtten? Fikk andre grupper støtte også?

    SvarSlett
  2. Du tolker meg riktig, ja. Andelen av de som er annerledes må økes i Nord-Trøndelag. Den økes uansett ikke så mye at vi alle blir vanlige.
    Pengestøtten ble innvilget av fylkesrådet - mot stemmen fra KrF. Siden vi forholdt oss til en konkret søknad fra LLH, så var det den vi innvilget.

    SvarSlett